Mange gode tips til Birken

Mange debuterer i Birkebeinerrittet lørdag. Det kan bli et sammenhengende gjørmebad. Håkon Austad og Jo Nordskar, Team United Bakeries, gir debutanter og andre mange gode tips på veien.

Håkon Austad og Jo Nordskar, Team United Bakeries. Foto: HegnarOnline
Veien hit
Håkon Austad (33), på Team United Bakeries, er en av de som tar mål av seg til å sykle veldig fort over fjellet fra Rena til Lillehammer lørdag.Han er aktiv i aksjemarkedet, men liker seg best på lange turer på grusveier i marka med knallsol og gode temperaturer.Austad hater regnvær og huggorm, men lørdag blir det nok regnværet som blir verst. Han har flere mesterskapsmeddaljer fra EM og VM, og mer enn en håndfull NM-gull.Han skal sykle fort på lørdag, men så lenge det er en fra teamet som vinner er det ikke så nøye hvem det er, sier han.Austad og teamkollega, Jo Nordskar (24), også han med flere mesterskapsmedaljer fra EM og NM, har flere gode tips til rittet.Det gjelder for eksempel å kle seg riktig, med ull innerst om det fryktede regnværet kommer. Lange hansker anbefales, men selv om oppvakshansker holder en tørr så blir de for glatte, er erfaringen til de to fra i fjor.Litt ull rundt håndleddet kan også være en ide. Det er bare å klippe opp en ullsokk og tre den på.Det kan også være smart å sette skjermer på sykkelen. Det er en fordel både for en selv og de en sykler sammen med, forteller de to erfarne terrengsyklistene blant annet.Les også: