- Hvis Oslo kommune hadde gjort jobben sin, så hadde gata vært fysisk stengt for biltrafikk allerede i 2007-2008, sier fornyingsminister Rigmor Aasrud til VG.Aasrud er den statsråden som har ansvaret for sikring av regjeringens bygninger.I begynnelsen av august ble det kjent at Politidirektoratet advarte mot den åpne Grubbegata allerede i 2004. Innen september i år skulle den endelig stenges for trafikk. Også Politiets sikkerhetstjeneste (PST) advarte mot bombefaren i Grubbegata gjentatte ganger, ifølge NRK.Aasrud sier hun ikke legger skylden på Oslo kommune for selve terrorangrepet, og at det er gjerningsmannen alene som har ansvaret.Men hun er oppgitt over at Oslo kommune mener staten burde grepet inn og vedtatt en statlig reguleringsplan, og at Statsbygg har somlet.- Det er veldig skuffende å se hvordan flere Høyre-politikere i Oslo har forsøkt å skyve ansvaret fra seg, sier Aasrud.Aasrud planlegger nå et møte med kommunen for å sikre et bedre samarbeid når Regjeringskvartalet skal gjenreises.