- Oljefunnet gir en ekstra inspirasjon til å bygge ut og øke tilbudet, og det gjør også at det må satses på petroleumsutdannelse. Jeg regner med at det blir økt etterspørsel etter studieplasser og forskning på dette fagområdet, sier professor i reservoarteknikk ved Universitetet i Stavanger (UiS), Svein Magne Skjærveland, til Dagens Næringsliv.Universitetet har siden 70-tallet tilbudt både bachelor- og mastergrad i petroleumsteknologi. For øyeblikket er det to bachelorgrader og to mastergrader innen feltet, men i høst utvides tilbudet med en ny mastergrad, og i 2012 kommer ytterligere en.- Hele tiden har vi hørt at om "så og så mange år er det slutt på oljen". Selv om det egentlig aldri har vært reell fare for å stå uten jobb, er det klart at når man finner så store felt er det positivt for oss. Det viser at det er mye vi ikke har oppdaget enda, sier Maria Elisabeth Slette, som nå starter på tredje året av en bachelor i petroleumsteknologi ved UiS.Også ingeniører trengs innen oljebransjen, og ifølge avisen mangles det nå 7.050 ingeniører i Norge.- Ingeniører vil det være behov for i lang, lang tid fremover. Vi har en stor oppgave med å skaffe nok og riktig kompetanse fremover, sier kommunikasjonsdirektør i Aibel, Bjørg Sandal til DN.Les også: