Arbeidsgivere på jakt etter nye ansatte konkurrerer om de beste kandidatene, og for å sikre seg disse bør de tenke på sitt omdømme. For jobbsøkerne har nemlig familie og venners oppfatning av en arbeidsgiver svært mye å si, viser en ny undersøkelsen utført av StepStone, ifølge Ukeavisen ledelse.Familie og venners meninger blir ifølge undersøkelsen sett på som de mest pålitelige når kandidaterne bestemmer seg for hvor de skal søke jobb. Den mest brukte kilden er derimot bedriftens nettside, selv om jobbsøkerne på langt nær vurderer dette som den mest pålitelige.Totalt skaffer 95 prosent av alle jobbsøkere seg informasjon om arbeidsgiveren de søker jobb hos.De siste årene har Employer Branding vært et viktig tema i flere fagmiljøer innenfor rekruttering og personal. Tanken er merkevarebygging, og å skape et bilde av arbeidsplassen som tiltrekker seg de beste kandidatene.StepStones undersøkelse viser at det faktisk er bedre for en arbeidsgiver å være totalt ukjent enn å ha et dårlig omdømme.Undersøkelsen ble gjennomført våren 2011 blant 5.929 arbeidssøkere og 823 organisasjoner i åtte europeiske land, deriblant Norge.Les også: