Brukes ikke musklene mister man dem. Men det er ulikt hvor fort man mister formen om man slutter å trene, skriver trening.noDet er store individuelle forskjeller, men hos personer som er godt trente skjer som regel ikke reduksjonen i fysisk form like fort som hos de som trente lite i utgangspunktet.Ifølge nettstedet har forskning vist at de som er i god fysisk form og som har trent regelmessig i et år, men som plutselig slutter å trene, har halvert utholdenhet etter tre måneder.En nybegynner som trener fast i to måneder, men så stopper helt opp, har derimot helt tilbake ved utgangspunktet kun etter åtte uker.I stedet for å helt kutte ut treningen, er det lurere å heller kutte ned på antall treningstimer om man har mulighet til det. En studie som fulgte tre idrettsutøvere, så på effekten av å redusere treningsmengden i stedet for å slutte. Ifølge trening.no trente utøverne styrke tre ganger i uken, dette ble i én måned kuttet ned til en styrkeøkt i uken. Resultatet viste at utøverne til tross for redusert treningsmengde, klarte å opprettholde styrken denne måneden.