Tirsdag morgen annonserte Statoil et funn på opptil 1,2 milliarder fat olje i Nordsjøen.- Jeg skjønte det med en gang da jeg fikk høre at kjerneprøven nærmest veltet utover dekket. Først 27 meter, så 27 meter til og så 16 meter til slutt. Vi hadde påvist en oljekolonne på minst 65 meter i sand av veldig god kvalitet. 'Dette er helt utrolig', tenkte jeg. Jeg har aldri opplevd noe lignende, sier Sigrid Borthen Tove, sjefen for avdelingen som leter etter olje syd i Nordsjøen, til DN.Funnet på Avaldsnes/Aldous er det 7. største i Norges vel 40 år lange oljehistorie og det største i verden i år.- Det er helt utrolig tilfredsstillende! Det er veldig sjelden man får være med på noe som dette, sier letesjefen til avisen.Statoils største funn på norsk sokkel siden 80-tallet kan utløse mer enn 100 milliarder kroner i investeringer, ifølge Finansavisen.