BERGEN: Tryg Forsikring, som er notert på børsen i København, kan notere seg en etterlengtet fremgang i lønnsomheten. Andrekvartalstall ble lagt frem onsdag ettermiddag.Pr. første halvår har combined ratio (skade- og administrasjonskostnader i forhold til premieinntekter) falt fra 100,4 til 93,7 prosent. I Norge er combined ratio på 90,6 prosent i første kvartal, mot 91,5 prosent i konsernet.
Dermed har landssjef Kjerstin Fyllingen endelig sett effekten av økte priser på skadeforsikring i Norge.På vei mot 90 prosentOpp på børsAksjen var opp 1,2 prosent i København torsdag ettermiddag.
- Vi økte prisnivået for et år siden, men dette får full effekt i regnskapet først etter to år. Det vil si i 2012, sier Fyllingen.Fyllingen viser til Trygs mål om en combined ratio på 90 prosent. Norske Gjensidige har et mål om 90-93 prosent, men da hører det med til historien at Tryg har en diskonteringsrente som gjør at deres offisielle tall blir 3-4 prosent lavere enn hos konkurrentene.Fyllingen mener konsernet er på vei mot en lovet lønnsomhet.- Både målet om en combined ratio på 90 prosent og egenkapitalavkastning på 20 prosent er innen rekkevidde. I andre kvartal var denne på 14 prosent. Fremover vil premieinntektene øke, selv om vi ikke gjør ytterligere prisøkninger, sier Fyllingen, som har falt fra rundt 18,5 til 17 prosent markedsandel i Norge på noen år.- Den siste prisøkningen er gjennomført mens andelen bare har falt marginalt siste år, sier hun.Tryg-konsernets forsikringstekniske resultat endte på 496 millioner danske kroner i kvartalet, mens analytikerne ventet 452 millioner, ifølge SME Direkt.