I fjor fikk 19.677 personer inkasso på studielån de har tatt opp for å gå på videregående, ifølge Lånekassen. Det utgjør 21,1 prosent av de over 93.000 personene som fortsatt betalte ned på slike lån i fjor, og som ikke hadde annen studiegjeld, skriver VG.Blant studenter som har tatt opp studielån til høyere utdanning, var det bare 2,6 prosent, eller 11.747 personer, som misligholdt lånet sitt i fjor.- Det kan tyde på at når du tar høyere utdanning, blir det lettere å få en godt betalt jobb, og dermed blir du mindre sårbar for svingninger i arbeidslivet, sier informasjonsrådgiver Christin Dammen i Lånekassen.Lånekassen har ingen formening om hvorfor mange som har tatt opp lån til videregående skole, sliter med å beatle tilbake. Muligens kan det skyldes at en god del av dem er folk som dropper ut av skolen, mener Dammen.Kunnskapsdepartementets statssekretær Kyrre Lekve (SV) er bekymret, og vil se nærmere på tallene.- Det har ingen hensikt at folk kommer i en gjeldsfelle tidlig i livet, sier han.Han merker seg også at hjemmeboende elever tar opp mer i lån enn borteboende og vil gå inn i tallene for å se hvordan dette henger sammen. (©NTB)