Skrur ned tempoet til snilefart

Regissør og produsent i eget selskap, Storia AS, Connie Barr, nyter nå en velfortjent ferie i Hellas, til lyden av bølger som slår mot stranden.

connie barr sp.jpg
Kultur

For tiden produserer Connie Barr en større dokumentarserie, som har planlagt visning på TV 2, til vinteren. Likevel er det tid for litt sommerfri. Helst vil hun tilbringe sommerdagene på Oslofjorden ombord i en båt. Og ikke i en hvilken som helst båt.-Ja, ombord i vår vakre, men akk så forsømte trebåt fra 1954. Vi er like henrykte og like overraskede hver sommer hun flyter. Uansett så er jeg helt fornøyd her jeg befinner meg nå også. Nå sitter jeg nemlig på en stille strandkafé på en gresk øy. Herfra kan jeg ikke få øye på et eneste problem, og nyter heller en bekymringsfri tilværelse.For å lade batteriene, følger Barr en eldgammel oppskrift. Nemlig å se på det blå havet så langt øyet kan se, og når natten kommer, så kikker hun på stjernene som skinner mot mørk bakgrunn.Med tærne duppende i turkisblått hav om dagen, og et blikk mot de funklende stjernene på himmelen, kommer energien langsomt tilbake.- Hva er det perfekte sommermåltidet for deg?- Kald, syltet makrell med pepperrotrømme og agurksalat. Og til dessert er det perfekte punktum, en lun rabarbrasuppe med kanelkrem!Når det kommer til en aktiv ferie, er ikke det noe Barr kan skryte på seg i sommer. For hun har funnet den beste unnskyldningen for å ta livet med ro i strandstolen. Mye asfaltløping fra tidligere i sommer, har gjort at hun er grundig parkert med et såkalt "runners knee".- Det er vondt som fy - men en perfekt unnskyldning for å sitte på baken med absolutt strålende samvittighet, sier hun.Og for andre som foretrekker en ferie i snilefart, har hun dette tipset;-På norske regnværsdager er det herlig avstressende å ta med barna ut på sneglejakt. Og da bør man ta seg tiden til å lete etter de med hus. Finn på morsomme sneglenavn, og skriv navnene på husene med sprittusj. Så kan dere arrangere snegleløp. Jeg kan love at det er kjempestas når Obama går forbi Mette Marit i siste indre.NB! Hver ukedag, sommeren gjennom, snakker kvinnelige næringslivstopper, konsernsjefer, politikere, analytikere, meglere, grundere og kultureliten om hva sommer betyr for nettopp dem. Følg med på sommerpraten på HegnarKvinner.