Sminker seg nesten for én million

En kvinne bruker drøye 880.000 kroner på sminke i løpet av livet, viser ny studie.

sminke.jpg
Kultur

I en kvinnes livssyklus brukes det penger på mer enn bare mat og klær. I følge Daily Mail, viser en studie utført av Bionsen, at en kvinne bruker så mye som 883.500 kroner, gjennom et helt liv på å fylle opp sminkepungen.Sminkebudsjett på 350 kroner i ukenFor kvinner i alderen 16 til 65 år, er forbruket på sminke cirka 350 kroner i uken. Mer enn halvparten av de 2.200 som deltok i undersøkelsen, ville heller kvitte seg med kjæresten, enn å slutte å sminke seg.To tredjedeler sa det ville koste i underkant av 5.000 kroner for å erstatte deres samling av sminke. Mens én av ti svarte at det ville koste mer enn 6.000 kroner. Sminkesamlingen bestod av 54 ulike produkter, fant deodorantselskapet ut i sin studie.Deriblant produkter som øyedråper, lipgloss, eyeliner, pinsett, vippetang, underlagskrem, presset pudder, leppestift, børster, concealer og til og med bokser med vaselin.Sminke går foran alt - også mennDe fleste kvinner har omkring 16 sminkeprodukter i håndvesken sin, i tillegg til ytterligere 38 produkter hjemme i sminkehyllen. For menn i den sentrale delen av England, er det usminkede resultatet hardtslående. 61 prosent av kvinnene svarte at de heller vil shoppe sminke, enn å spise middag med kjæresten!Verdien av en jentes mobile make-up bag alene gjør en tankevekkende lesning - den utgjør en heidundrende 1150 kroner i gjennomsnitt. Verdien er så høy fordi produsentene vet at kvinner i hele verden, er mer enn glade for å bruke penger på kjente designere og sminkemerker.Bruker 250 kroner på én maskara56 prosent av britiske kvinner svarte i undersøkelsen at de ubekymret kan bruke cirka 200 til 250 kroner, og det bare på én maskara. Og det billigste de har å oppdrive fra sminkepungen er en lipgloss - noen så billige som syv kroner.Likevel; det dyreste er som oftest selve sminkepungen, gjerne i prisklassen 650 - til nesten 900 kroner.- Britiske kvinner har en stor miks av ulike make up produkter fra hele verden i sine toalettvesker, sa Louise Fair fra Bionsen.I tillegg fant de også ut at de fleste har to sminkevesker. Én til hjemmebruk, og én til å ha med i håndvesken.