- Presset om å ta abort - både fra enkelte leger og i nærmiljøet - er betydelig større enn det motsatte, sier KrF-leder Knut Arild Hareide til NTB.Hans partikollega Kjell Ingolf Ropstad fikk flere kritiske reaksjoner på sin tirsdag, der han framholder adopsjon som et godt alternativ til abort.- Er det ingen solidaritet mellom de uønsket gravide og de ufrivillige barnløse? spurte Ropstad.- Den formuleringen kan misforstås. Når KrF er imot abort, er det fullt og helt av hensyn til det ufødte barnet og ikke i solidaritet med kvinner som ønsker seg barn. Men jeg er enig i intensjonen hans. Kvinner som kommer til en lege, skal få vite at det finnes flere alternativer til å ta abort, sier Hareide.KrF er motstander av loven om selvbestemt abort og ønsker at kvinner som vurderer å avbryte svangerskapet skal søke obligatorisk rådgivning.- Vi mener det er viktig å spre kunnskap om alternativene som finnes. Samtidig må vi i KrF ha forståelse for den krevende situasjonen som disse kvinnene befinner seg i - selv om vi ønsker at de skal bære fram barnet, sier Hareide. (©NTB)