Nå befinner eliteserieklubben seg i dyp økonomisk krise. Denne uken sendte Stabæk Fotball ut permitteringsvarsel til alle ansatte. Stabæk jobber sammen med Bærum kommune med å få på plass en stiftelse som skal kjøpe Kjell Chr. Ulrichsens Euforum Holding, som eier Telenor Arena. Selskapet må flytte tilbake til Nadderud dersom det ikke går.Returen til Bekkestua blir uansett ikke uproblematisk. Arenaen vil trenge oppgraderinger for rundt 30 millioner kroner for å kunne brukes til spill i eliteserien.Styreleder Diderik B. Schnitler i Ulrichsens selskap, Euforum Holding, bekrefter at et millionforslag lå på bordet.- Det er riktig at vi har prøvd med et slikt forslag via formelle kanaler gjennom lang tid, og i mer enn ett år før dette skjedde. Det ville gitt klubben en ny start, men jeg vil ikke gå i detalj på hva forslagene innebar, sier han til Finansavisen.Forslaget innebar at Stabæk måtte forlate Telenor Arena før denne sesongen.
Ordføreren vil ha stiftelse
Bærums ordfører Odd Reinsfelt (H) har vært både idémaker og pådriver i arbeidet for å overføre Telenor Arena til en ideell stiftelse. Noe som igjen ville kunne gi kriserammede Stabæk muligheten til et videre liv i hallen- Løpet er ikke kjørt. Arbeidet er vanskelig, og det har foreløpig ikke ført fram. Ingen investorer er konkret inne på banen, prislappen er for høy, sier Reinsfelt til NTB, uten å ville gå inn på hvor høy prisen er.Trolig må en investor ut med over 300 millioner kroner for kjøp av Fornebu-arealene som igjen skal finansiere en overtakelse av hallen. (©NTB)