- Ujålete, unikt og usedvanlig vakkert!

Redaktør for Kapital, Vibeke Holth, har tilbragt de siste somrene på Lyngør og beskriver sørlandsperlen som et av de fineste stedene på hele jorden.

vibeke holth sp.jpg
Kultur

Til daglig jobber, Vibeke Holth, som redaktør for Kapital, et tidsskrift for næringsliv, børs og økonomisk politikk. Når sommeren står for tur byttes en hektisk hverdag ut med opplevelser i både norsk og utenlandsk farvann.- Som liten tilbrakte jeg alltid somrene på familiens hytte ved Nessjøen i Hedmark, ikke langt fra der hvor jeg vokste opp, hvor jeg har fantastisk mange gode minner fra. Derfor må jeg alltid en tur innom hytta i løpet av sommeren, forteller Holth til HegnarKvinner.De siste somrene har hun, som hun selv sier, bodd på hytta på idylliske Lyngør.- Det er et av de fineste stedene på hele jorden. Ujålete, unikt og usedvanlig vakkert, forteller hun entusiastisk. Når ubarmhjertig sommervær og regnfylte dager skyller inn over Norge, flykter hun gjerne til Vence på den franske rivieraen.Hva gjør du for å lade batteriene?- Setter meg ned med en god bok, gjerne en krim. I år er det Jo Nesbøs Gjenferd, samt Ayn Rands Atlas Shrugged, som ligger øverst på nattbordet.Holth skal også lese Erling Folkvords bok om korrupsjon i Oslo kommune, og peker på at forfatteren har mye rett i det han skriver!Men på varme sommerdager er det også andre aktiviteter som engasjerer Kapital-redaktøren.- Siden det blir altfor mye jobbing og stillesitting resten av året, er jeg glad i å bevege meg mye om sommeren.- En lang svømmetur er alltid den beste starten på dagen. Og tennis med naboen er også noe jeg har stor glede av, forteller Holth.Og sommeraktiviter i vann og på land bygger opp appetitten, og vi spør Holth hva som er det mest perfekte sommermåltidet for henne?- Det varierer fra måned til måned. I august er det ingen ting som slår norsk ferskvannskreps, kokt etter min bestefar, krepseforhandler Olav Holths, hemmelige oppskrift. En flaske Puligny Montrachet gjør alltid susen til disse rettene.Helt til slutt, hva er ditt beste ferietips?- Som redaktør av Kapital Reise har jeg fått mulighet til å oppleve noen av verdens flotteste resorter. Six Senses' vakre paradisøy Soneva Gili på Maldivene stiller i særklasse og kan virkelig anbefales, sier Holth. Hun beskriver feriestedet som helt unikt, miljøvennlig med et sunt konsept.- Det er ganske dyrt, men passer hvis man skal markere noe helt spesielt.Ellers vil jeg minne om at ferien er best uten shopping. Hvorfor tilbringe sårt etterlengtede fridager i trange prøverom når man nå får kjøpt det aller meste på nettet et tastetrykk unna?- Nettstedene net-a-porter.com, neimanmarcus.com, stylebop.com, mytheresa.com og theoutnet.com har for tiden sommersalg og du kan gjøre noen gode kupp der, avslutter Holth.NB! Hver ukedag, sommeren gjennom, snakker kvinnelige næringslivstopper, konsernsjefer, politikere, analytikere, meglere, grundere og kultureliten om hva sommer betyr for nettopp dem. Følg med på sommerpraten på HegnarKvinner.

Nyheter
Kultur