Partileder Liv Signe Navarsete åpnet onsdag partiets sentrale valgkamp på Eidsvolds Plass foran Stortinget. Terrorangrepene i Oslo og på Utøya var bakteppet for hennes tale.- Vi vil møte hat med åpenhet, samhold og sterkere folkestyre. Vi vil slå ring om våre felles verdier. Kanskje er det slik at verdiene våre må bli truet før vi ser hvor verdifulle de er, sa hun.Hun slo fast at det nasjonale fellesskapet er styrket.- Det betyr ikke at vi ikke skal ha en meningsbrytende og fri debatt. Ikke minst det friske og frie ordskiftet skal være kjennetegn på det levende folkestyret, sa hun.Navarsete åpnet valgkampen med et ønske om en mer dempet rikspolitisk valgkamp ved dette lokalvalget.- Det er ikke Siv Jensen som stiller til valg i høst. Det er Carl I. Hagen og 60.000 andre kandidater til kommunestyrer og fylkesting. Kommunene har ulike utfordringer, og politikerne har ulike svar. Bruk tiden fram til valget og finn ut hva partier og kandidater i din kommune vil prioritere, oppfordret hun.Men partilederen ga også selv et svar: Da vil du se at Sp har en skreddersydd politikk for nettopp ditt lokalsamfunn. (©NTB)