- Jeg vil skape nye muligheter for Sverige, sier Lööf, Centerpartiets nyvalgte leder.En av de første utfordringene den 28 år gamle ministeren møter, er situasjonen i kriserammede Saab.- Jeg har vært næringsminister i en knapp halvtime og har tenkt å sette meg inn i spørsmålet og komme tilbake til det, var kommentaren hennes etter utnevnelsen torsdag formiddag.Det er endringene i Centerpartiets ledelse som fører til regjeringsendringen. Lööf ønsker nå å rendyrke partiets grønne profil.Partifellen Lena Ek blir miljøminister. Hun lover å legge vekt på klimapolitikk og CO2-utslipp. Ek sier også at ulvejakten i Sverige fortsetter.- Det kommer til å jaktes på ulv i ordnede former også fremover i henhold til de beslutningene vi har tatt, sier den nye miljøministeren.Anna-Karin Hatt får utvidet sitt ansvarsområde til IT og energi og tar over energipolitikken fra næringsdepartementet.Centerpartiets tidligere leder Maud Olofsson går ut av regjeringen, og det gjør også Andreas Carlgren. Endringene i regjeringen gjør at kjønnsfordelingen nå blir tolv mot tolv.Les også: