Avstemningen i Berlin blir en avgjørende test for den tyske statsministeren. Forbundsdagen skal stemme over reform av det midlertidige krisefondet for eurolandene EFSF.Det er liten tvil om at Merkel får forslaget vedtatt, takket være støtte hos opposisjonen. Spenningen har knyttet seg til hvor mange representanter fra regjeringskoalisjonen som stemmer nei.- Et stabilt Europa og en stabil euro er av nasjonal interesse for Tyskland, sa parlamentarisk leder i Merkels parti CDU, Volker Kauder, foran avstemningen, ifølge DPA.Han ba innstendig om et bredt flertall for forslaget, som blant annet øker Tysklands garantier til EFSF fra dagens 123 milliarder euro til 211 milliarder.Det antas at Merkel vil få støtte fra rundt 500 av de 620 representantene. Men det avgjørende blir om hun får støtte fra 311 eller flere fra sin egen leir. Flere sentrum-høyre representanter har sagt de vil stemme nei til forslaget fra Merkels regjering.311 er antallet Merkel ville trenge fra sine egne ved et tillitsvotum. Det er ikke varslet noe tillitsvotum, men mange setter likevel 311 som et mål på statsministerens autoritet over sin egen koalisjon.Regjeringskoalisjonen har 330 plasser, og rundt 20 vurderer å stemme nei.