Påstandene om betaling og store lån som garanti for OL-gull i bokseturneringen i London neste sommer, ble framsatt i en BBC-dokumentar tirsdag. Påstandene i programmet gikk ut på at Aserbajdsjan var lovet minst to OL-gull i bokseturneringen neste sommer i bytte mot store lån på millioner av dollar.AIBA har allerede gått ut og karakterisert disse påstandene som totalt meningsløse. Det internasjonale forbundet sier også i en uttalelse at det ikke er hold i denne saken, men likevel har AIBA satt i verk ytterligere undersøkelser i saken.I BBC-programmet blir det hevdet at de pengene det er snakk om skal ha blitt utbetalt fra Aserbajdsjan til AIBA og deretter blitt overført til den nye Verdensserie-turneringen i boksing.Det internasjonale forbundet innrømmer at Verdensserie-turneringen har fått et lån overført fra en sveitsisk investor, men hevder at det ikke er noen lyssky virksomhet knyttet til dette lånet.- De som har framsatt disse påstandene har gjort seg skyldige i grove korrupsjonsbeskyldninger mot AIBA, og de kan heller ikke ha den minste anelse om hvordan en olympisk bokseturnering foregår, heter det i en skriftlig uttalelse fra Det internasjonale bokseforbundet, som stiller seg helt avvisende til de alvorlige beskyldningene. (©NTB)