Blir tøffere i utlandet

Nordmenn som studerer i utlandet blir modigere og får større lederambisjoner.

student.jpg
Kultur

Norske utenlandsstudenter har mindre opptatt av trygghet og har større lederambisjoner enn sine medstudenter her hjemme, viser en ny undersøkelse gjort på oppdrag fra Ansa (Association of Norwegian Students Abroad), skriver Dagens Næringsliv.- Vi tenker nok i større grad at den første jobben ikke skal vare resten av livet. Har du etablert deg på nytt, slik vi har gjort, blir du mindre bundet av sted og terskel for å gjøre det en gang til. Vi er nok ikke ustabile, men muligens litt modigere, forteller Ellen Brander, som har studert fire år i Frankrike og England, til avisenHos Statoil oppfordrer de alle studenter til å ta minst ett semester i utlandet, forteller direktør for profilering og rekruttering, Tone Rognstad.- Det er ønskelig at studentene har internasjonal erfaring, for det første siden vi er et internasjonalt selskap som trenger kompetanse om kulturforskjeller. For det andre utvikles man av å reise ut i verden, forteller hun.Men det er heller ikke lett å komme tilbake til Norge. Ifølge avisen viser en undersøkelsen fra Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) at utenlandsstudenter sender flere søknader og går lenger ledig enn de som har studert her hjemme.Les også: Rekordmange studenter i utlandetLes også: - For få velger utradisjonelt

Nyheter
Kultur