Dansk ergrelse over Moas sene vinnermål

Morten Olsen lar seg ikke stresse av at Norge tok tre sene poeng mot Island, innrømmer at Drillos gutter vant fortjent og holder Portugal som favoritt i kampen om gruppeseieren. Først vil han slå Norge.

Morten Olsen. Foto: Scanpix
Kultur

Danskenes landslagssjef tok ikke turen til Ullevaal fredag. Norges sene 1-0-triumf mot Island fulgte han via fjernsynet. Portugal og Norge topper gruppe H med 13 poeng, tre mer enn danskene, som har spilt én kamp mindre, når EM-dramaet synes å nå sitt klimaks med tirsdagens stormøte mellom Danmark og Norge i København.- Portugal er fortsatt favoritter. Det er det ingen tvil om. De er et topp seks-lag i verden. Nå tenker jeg ikke på statistikken, men min subjektive mening, sa Morten Olsen da han møtte pressen på Marienlyst hotell i Helsingør lørdag.Dagbladets Tom Stalsberg prøvde å få herr Olsen til å fortelle litt om hvilke nye ting han eventuelt hadde sett hos Norge. Det ble med forsøket.RettferdigEt sent innhopp fra John Carew tvang fram straffesparket Mohammed Abdellaoue satte i mål to minutter før full tid. Det sikret tre norske poeng, hvilket gjør uavgjort i Parken til et bra resultat for Drillo og hans EM-jagende gjeng.- Island hadde god kontroll. Selv om det er begrenset hva du klarer å utrette på ti minutter så vet vi jo at når han (Carew) kommer inn så forandrer det måten å spille på for alle lag. Islands keeper kom ut og gjorde noe dumt. Det var klart straffespark, sa Olsen.- Det vil alltid være ergerlig (med sene mål), men på den annen måte så var det ikke overraskende og med nøytrale øyne var det rettferdighet at Norge vant kampen. Mange ganger kan fotballen være frustrerende, men sånn er den, fortsatte mannen med de karismatiske brillene.Han frykter ikke Norge i tirsdagens kamp, men advarte danske journalister om innkastene til John Arne Riise, som trolig er tilbake i sin vante posisjon på venstrebacken når «Slaget om Skandinavia» utspilles tirsdag kveld.

Nyheter
Kultur