Denne helgen arrangeres Oslo maraton

16.000 løpere i alle aldre skal være med i en av aktivitetene rundt Oslo maraton, enten det nå er barnas maraton, trekilometeren, 10 for Grete, halvmaraton eller den virkelige kraftprøven: Full maraton og 42.195 meter i Oslos gater.

Foto: Scanpix
Veien hit
Helgen som kommer står i løpernes og mosjonistenes tegn i Oslo. Fabian Stang trykker Oslo maraton til sitt bryst. - Løpet skaper både aktivitet og livsglede, sier ordføreren til NTB.- Den aktiviteten Oslo maraton skaper, er med på å løse mange av de utfordringene vi har i samfunnet, mener Stang. Han sier at Oslo kommune selvsagt har vært inne og tilrettelagt for arrangementet, men det er først og fremst arrangørklubben Vidar som trekker i trådene.- De som står bak dette arrangementet er utrolig dyktige. De klarer seg stort sett selv, sier ordføreren. Han legger til at han ikke selv har vurdert å delta i løpefesten.- Nei, løping passer ikke så veldig bra for meg. Jeg er mer tilhenger av svømming og sykling, forteller Fabian Stang til NTB.Av de 16.000 løperne arrangørene venter til folkefesten lørdag og søndag, kommer om lag 2500 til å stille i den virkelige manndomsprøven, som helmaratonløpet er, og det er en økning siden i fjor på cirka 200 løpere.- Søndagens maraton er det største maratonløpet som er arrangert i Norge noen gang, og av de 2500 som stiller, er cirka 150 løpere med og kjemper om NM-medaljene, for Oslo maraton teller også som NM, forteller Tony Isaksen, daglig leder for både løpsfesten og arrangørklubben Vidar.