I forrige uke var det, i følge skiinfo, bare 6 skianlegg i hele Europas som var åpne. Det skal ha vært det laveste antallet på 40 år. Men i helgen kom det til dels mye snø i deler av alpene. Og det snør fortsatt i høyden flere steder. På 3.000 meter er det kuldegrader også.fikk for eksempel så mye snø at det er vanskelig å komme opp på fjellet med bil, og det snør fremdeles. Her var det allerede åpent, men når de får preppet ut nysnøen oppe på breen, og solen titter frem på onsdag, blir det veldig bra.Det er også kommet litt snø på breen i Saas Fee, og i Hintertux er det kommet snø helt ned i bygda.Stubaital kan skilte med 40 cm nysnø på breen. Det fører til at det skianlegget nå åpner. I hvert fall opplyses det på nettsiden at 3 heiser er åpne mandag.Det snør i Sölden også, helt ned under 2.000 meter, men snøen kommer ikke på kuldegrader. Minimumstemperaturen i dag er oppgitt til å være 1 varmegrad, med 6 grader som maks. Utover i uken skal det bli varmere., like ved Rettenbach breen i Sölden, åpner anlegget 24. september og her er man i full gang med å preppe ut den nye snøen.