Den tyske Forbundsdagen stemte med stort flertall for å øke størrelsen på redningsfondet EFSF torsdag. 523 stemte for, mens 85 stemte mot. Det var på forhånd liten tvil om at forslaget ville bli vedtatt, men spenningen knyttet seg til hvor mange representanter fra regjeringskoalisjonen som ville stemme nei.Merkel trengte støtte fra minst 311 av regjeringskoalisjonens representanter, og hun endte opp med 315 ja-stemmer.Forslaget som ble vedtatt øker blant annet Tysklands garantier til EFSF fra dagens 123 milliarder euro til 211 milliarder euro.
Eurolederne ble i sommer enige om å øke størrelsen på det midlertidige redningsfondet (EFSF) til 440 milliarder euro. Men mange eksperter mener også det er altfor lite til å roe ned finansmarkedene. Enkelte har foreslått en massiv økning til 2.000 milliarder euro, men det blir av Tysklands finansminister Wolfgang Schaüble beskrevet som «en dum idé», melder BBC.Eurolederne krangler også om hvor stor del av tapene private eiere av gresk statsgjeld skal ta. Det er enighet om at de bør ta en nedskriving på 20 prosent, men også dette tiltaket blir av mange regnet som utilstrekkelig.I Aten forsøkte departementsansatte torsdag å blokkere det greske finansdepartementet, der EU, Det internasjonale pengefondet (IMF) og Den europeiske sentralbanken (ECB) møttes for å diskutere Hellas' problemer.Demonstranter samlet seg utenfor flere departementer i protest mot myndighetenes spare- og kuttplaner og de internasjonale aktørenes involvering. Rundt 200 ansatte i finansdepartementet var med på å blokkere sin egen arbeidsplass, melder Reuters.Demonstrantene fortalte politiet at de ønsket å hindre at finansminister Evangelos Venizelos nådde møtet med representantene fra EU, IMF og ECB, men samtalene startet som planlagt torsdag formiddag. Møtet handler om nye utbetalinger som skal hjelpe grekerne ut av pengeknipa. Den neste utbetalingen skal etter planen være på 8 milliarder euro.Mange eksperter mener imidlertid at det er altfor stor oppmerksomhet på kutt i utgiftene, og for lite på vekst i økonomien.- Jeg tror det største problemet for den greske økonomien nå er resesjonen. Uten vekst i økonomien blir det svært, svært vanskelig for regjeringen å nå målene som er satt, sa Hellas tidligere finansminister, Nikos Christodoulakis, til NTB denne uken.