- Det kommer ikke til å bli en biografi, boka kommer til å handle om det politiske prosjektet hennes, og om hvordan hun fikk et uregjerlig protestparti til å bli et regjeringsparti, forteller Lilla Sølhusvik til NTB.NRK-journalisten bor i Madrid, men hun kommer til å pendle til Norge regelmessig for å intervjue Halvorsen. Intervjuene starter i høst og vil fortsette i alle fall ut i neste år, men når boka står i hyllene, er en hemmelighet.Forlegger Anders Heger i Cappelen Damm, som skal gi ut boka, sier utgivelsen ligger et stykke fram i tid.- Det er helt klart at det vil ta tid å produsere en bok som dette, og Kristins gjerning vil kreve tid å få fortalt. Det er opp til henne om boka kan utgis mens hun fortsatt er i regjering. Det naturlige vil være at den kommer etterpå, men det er ikke tatt noen endelig avgjørelse, sier Heger til NTB.Selv om Sølhusvik vil konsentrere seg om Halvorsens rødgrønne liv, håper hun også at den vil si litt om mennesket.- Vi kommer ikke til å starte med barndommen, men vi håper vi kommer til å få et blikk inn i hvordan mennesket har hatt det disse årene også, sier Sølhusvik.Kristin Halvorsen kunngjorde valgkvelden at hun går av som partileder til våren. Hun har vært leder av SV siden 1997.