Høyre blir den suverene vinner

Høyre blir vinneren av årets kommunevalg, mens SV ser ut til å gjøre ett av sine dårligste lokalvalg.

solberg.jpg
Kultur

Ellers ligger det an til fremgang for Venstre, mens de andre går tilbake sammenlignet med valget for fire år siden.Dette er den klare tendensen av gjennomsnittet for kommunevalgmålingene i august som nettstedet Poll of polls har utført.Tendensen synes også å være at Høyre øker fra måling til måling, mens veksten for Arbeiderpartiet synes å ha stanset siden rekordresultatet på 32,8 prosent i august.Målingene så langt i september gir Ap et gjennomsnitt på 30,8 prosent. Høyre ser ut til å være på stigende kurs med 25,1 prosent i august og 26,5 prosent på de første målingene i september.SVs gjennomsnittsoppslutning på augustmålingene ble på 4,9 prosent. Tilbakegangen synes å fortsette i september med et gjennomsnitt på 4,5 prosent.Fremskrittspartiets framgang ved kommunevalg synes å stoppe opp. I august ble gjennomsnittet 14,6 prosent, mens valgresultatet i 2007 ble på 17,5 prosent.Av de andre partiene virker Venstre å være på vei opp med 5,5 prosent som augustgjennomsnitt og 6,4 som foreløpig gjennomsnitt i september. Kristelig Folkeparti går i samme retning med 5,8 prosent i august og 6,1 i september.Les også: - Fortsatt lov å være kritisk

Nyheter
Kultur