- Jeg liker den internasjonale dimensjonen man får ved å jobbe i et internasjonalt selskap, med hovedkontor på Kypros, kontorer i Stavanger, Aberdeen, Singapore og Rio de Janeiro, forteller Finance and IR Manager i oljeserviceselskapet Prosafe, Cecilie Helland Ouff, til HegnarKvinner.Hun trekker frem utfordrende arbeidsoppgaver og varierte dager som fordelene ved jobben, og trives godt i det børsnoterte selskapet.- Jeg arbeider i corporate team i Prosafe. Dette betyr at jeg arbeider tett med corporate management, og jeg lærer mye om alle områdene og om hvordan en bedrift styres, sier Ouff.- Jeg er ansvarlig for kommunikasjonen med analytikere og investorer, inkludert roadshows rundt i USA og Europa for å avholde møter med og holde presentasjoner for institusjonelle investorer, forklarer hun.I tillegg jobber Ouff med finansiering i selskapet, både med obligasjoner og banklån, samt at hun bidrar i de interne prosessene knyttet til investeringsmuligheter.
Olje- og energidepartementetMå ha balanseVariert kompetanseKARRIERESTIGENTips oss gjerne på kvinner@hegnar.no
Ouff fullførte sin mastergrad innen finans og samfunnsøkonomi ved Copenhagen Business School våren 2002. Etter det fulgte flere år i Olje- og energidepartementet. Først i Leteseksjonen og senere i Internasjonal seksjon.- Jeg likte jobben i Olje- og energidepartementet veldig godt, men etter 4,5 år var det på tide å gjøre noe annet, forteller hun.- Jeg har hovedvekt på finans i min mastergradsutdannelse og ønsket å arbeide mer operasjonelt innen dette feltet. Det var da jeg søkte meg til Prosafe i Stavanger, hvor jeg har arbeidet siden 2007, sier Ouff.På spørsmålet om hvordan hun tror en kollega vil beskrive henne, mener Ouff det beste hadde vært å gi hennes kolleger det spørsmålet.- Jeg testet ut spørsmålet på en kollega, og tilbakemeldingen var; ambisiøs, pålitelig og dedikert, forteller hun.Energi får Ouff både gjennom jobb og fritid.- For eksempel hvis noen kolleger og jeg ferdigstiller et større prosjekt på jobben på en veldig bra måte eller at Prosafe signerer en ny stor kontrakt, gir dette positiv energi. Å klatre opp en krevende rute på en klippe eller et fjell gir energi og mestringsfølelse, en løpetur i skogen virker avstressende og gir energi, og en hyggelig middag i godt selskap med latter og gode samtaler gir energi, forteller hun.- Det er viktig for meg å ha en spennende og utfordrende jobb, samtidig som jeg må ha balanse mellom jobb og fritidsaktiviteter. Det tror jeg gjør meg effektiv og i stand til å yte ekstra mye i travle perioder.- Når blir du sint?- Sint blir jeg meget sjelden, men jeg kan bli irritert eller veldig tydelig i mitt budskap når arbeidssituasjonen krever det.Fremover er Ouffs mål å utvikle seg faglig og få mer ansvar over tid.- Veien blir til mens jeg går. Det handler om å ta gode og riktige valg for meg selv underveis og gripe de sjanser og muligheter jeg får.- Og hva er det smarteste valget du har gjort?- At jeg valgte å ta en bachelorgrad i økonomi ved Copenhagen Business School. Og at jeg etterpå tok den engelskspråklige og krevende masterlinjen M.Sc. in Applied Economics and Finance ved samme studiested, hvorav ett semester ved St. Petersburg State University i Russland, svarer Ouff.- Denne bakgrunnen har gitt meg en bred og variert kompetanse som jeg kan anvende i mange ulike arbeidsoppgaver og stillinger.