- Overvekt har ingenting med viljestyrke å gjøre. Det er hormonene og ikke viljestyrken, som styrer vekten, sier dr. Fedon Lindberg, til Dagbladet.Han mener at man ikke vil slite med overvekt om man spiller på lag med hormonene, som er signalstoffer som har kraftig innvirkning på hvordan vi har det psykisk og fysisk.- Alt henger sammen med hormonene som har ulike effekter og er avhengige av hverandre. Påvirker du ett hormon, påvirker du også andre hormoner. Et godt eksempel er p-pillen. Du kan ikke tilføre ett hormon, uten at det får konsekvenser for andre, forteller dr. Lindberg til avisen.
Hormonene regulerer appettitt og blodsukker, og dr. Lindberg mener de også bestemmer hva slags og hvor mye mat vi ønsker å spise.Han mener også at det er hormonene som styrer forbrenningen.- Overspising og sug etter usunn mat, bestående av kombinasjonen mye fett og raske karbohydrater, er tegn på en ubalanse, noe som dels skyldes genene våre, dels livsstilen og omgivelsene, sier han til Dagbladet.- Ubalanse i hormonproduksjonen vil som regel føre til sykdom og overvekt. Heldigvis er det mulig å rette opp igjen denne ubalansen, slik at vi unngår å dra på mange ekstra kilo, forteller Lindberg.Han påpeker at man ikke gjøre noe med genene, men at livsstil og omgivelser kan endres, og mener årsaken til at mange sliter med overvekt er fordi de ikke endrer livsstil og vaner permanent.