Mister stafettsølv etter dopingdom

Sølvdedaljevinner i vinterens skiskytter-VM i Khantij-Mansijsk mister medaljene etter å ha avlagt positiv dopingprøve.

Foto: Scanpix
Kultur

Oksana Khvostenkos positive dopingprøve har medført at det ukrainske kvinnelaget i stafett er fratatt sine sølvmedaljer fra vinterens skiskytter-VM i Khantij-Mansijsk.Dette meldte Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) mandag. Annenplassen går dermed i stedet til de franske jentene og, mens bronsemedaljene tildeles Hviterusslands lag. Norge rykker opp til femteplass på de offisielle resultatlistene. Tyskland vant årets VM-stafett som foregikk i Sibir. Khvostenko og Ukraina ledet en stund ut på den ankeretappen, men Magdalena Neuner kom seg forbi på den siste runden og ordnet gull for den tyske kvartetten.33-årige Khvostenko, som la opp etter forrige sesong, avla en positiv dopingprøve for efedrin. Khvostenko har i en høring utpekt hostesaften Broncholytin, som inneholder efedrin, som årsaken til at hun fikk i seg det forbudte stoffet.Den ukrainske skiskytteren var forkjølet i forkant av VM og skaffet seg derfor medisinen. Da hun fikk nye problemer med hoste etter hvert som VM-konkurransene tok til, benyttet Khvostenko seg av hostesaften uten å rådføre seg med leger. Dermed overskridet hun den tillatte mengden av efedrin i blodet og røk fast i dopingtest. Hun er ilagt en utestengelse fram til 12. mars 2012.Khvostenkos dopingdom går også ut over de øvrige ukrainske utøverne på VM-laget. Tvillingsøstrene Valj og Vita Semerenko og Olena Pidhrusjna mister også sine stafettmedaljer. (©NTB)

Nyheter
Kultur