På Fårikålens-dag, torsdag 29. september, lanseres "Norsk Fårikål Akevitt" på Vinmonopolet. Fårikål er kåret til Norges nasjonalrett og har sin egen offisielle festdag, så det er på høy tid med å hedre denne retten med sin egen akevitt, heter det i en melding fra Rosmersholm asEn jury bestående av medlemmer av "Norske Akevitters Venner", "Fårikålens Venner", samt norsk matkulturjournalist Bodil Nordjore og ansatte fra grossisten Rosmersholm as har kommet frem til den rette fårikål-akevitten.Norsk Fårikål Akevitt er ifølge meldingen sammensatt av de beste norske råvarer med sødme, karve og krydder. Aromaen er mild og behagelig som et resultat av en lang modningsprosess på gamle fat.Den inneholder 43 prosent vol.alc, og er spesielt tilpasset fårekjøttets gode smaker, samtidig som den er velegnet som avec. Produsert av Agder Brenneri / K.G. Puntervold as for Rosmersholm as.Prisen er satt 10 øre under 400 kroner.