Sushi-trenden har for alvor inntatt landet, og nordmenn fråtser i råfisk- og ristrenden som aldri før.En fersk undersøkelse som Norstat har gjennomført for Eksportutvalget for fisk viser at 40 prosent av nordmenn har spist sushi det siste året. Og så mange som hver fjerde nordmann lager sushien sin hjemme selv.- Tilgjengeligheten øker raskt, så nå er det stadig flere som har prøvd å lage sushi og har erfart at de mestrer det. Da utfordrer sushi raskt både taco og pizza. Også disse mattrendene startet som eksotisk mat på restauranter før de erobret sofakrokene og fredagskveldene våre, sier Agnete Ryeng fra forskningsinsituttet Nofima som forsker på sushitrenden til Intrafish.no.Ryeng mener sushi har gått fra å være et byfenomen til å bli en nasjonal mattrend. Og får støtte fra Ragnhild Heen i EFF.- Et enkelt bilde som illustrerer trenden er at nå leveres det mer sushi enn pizza på dørene i Paris, sier hun til nettstedet.