En regnfylt sommer får østlendinger til å booke inn varme vinterreiser i god tid. Reiseoperatøren Star Tour melder om at halvparten av vinterens reiser fra Gardermoen nå er solgt.- Det er mange som kjøper vinterreiser om dagen, men vi merker også pågang fra kunder som vil bort fra regnet umiddelbart, sier butikksjef Vibeke Nilsen hos Star Tour i Oslo.Hun kan fortelle at det hittil er oktober og november som har solgt best og det er Gran Canaria som er mest populært.- Det er ingen overraskelse at Gran Canaria troner på toppen over populære vinterreisemål. Kanariøya har vært vårt mest populære reisemål vinterstid i mange år, fortsetter Nilsen.Men det er ikke bare resielystne østlendiger som vil ut på reisefot. Feriearrangøren har på landsbasis økt salget med nesten 20 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.I følge beregninger Star Tour har gjort kommer rundt 450.000 nordmenn til å reise på en pakketur i løpet av vinteren.