Overrasket over Drillos' Kypros-tropp

Sogndals dyktige stoppertalent Even Hovland var den store overraskelsen da Egil Olsen presenterte landslagstroppen til EM-kvalikkampen mot Kypros.

Egil "Drillo" Olsen. Foto: Scanpix
Veien hit
Kaptein Brede Hangeland står over på grunn av gule kort når Norge får besøk av Kypros på Ullevaal 11. oktober.- Brede er ute med kort, så det valget var ikke så vanskelig. Han (Hovland) har demonstrert ferdigheter over tid, gått gradene på yngre landslaget og er en mann for framtiden. Jeg kjenner ham ikke, men har snakket med folk som kjenner ham, som Harald Aabrekk (Sogndal-trener) og Tor-Ole Skullerud (assistenttrener U21-landslaget), sa Drillo på mandagens pressekonferanse.Hovland er dirigenten i et kompakt Sogndal-forsvar som knapt slipper inn mål.- Han er en allroundspiller som er bra på det meste, har ingen klare svakheter og er en kapteinstype, slik jeg forstår, sa Drillo.Han har tatt ut bare 18 spillere til enkeltkampen.- Det er én keeper mindre og noen utespillere mindre, forklarte Olsen.Jon Knudsen er utelatt. Stabæk-keeperen har hatt en trang sesong. I helgen var veteranen vraket også på klubblaget.Norge er avhengig av hjelp for å ta seg til EM-sluttspillet.- Jeg har ikke veldig stor tro på at vi får hjelp, men muligheten er der til at Danmark taper poeng mot Kypros, om vi ser nøkternt på det. Da blir dette en annen type kamp. Vinner Portugal og Danmark så blir det bare mikroskopiske muligheter, som om vinner 8- eller 9-0, sa Egil Olsen.
Norges tropp:
Keepere: Rune Almenning Jarstein (Viking), Espen Bugge Pettersen (Molde).Utespillere: Mohammed Abdellaoue (Hannover), Simen Brenn (Odd), John Carew (West Ham), Vadim Demidov (Real Sociedad), Christian Grindheim (FC København), Henning Hauger (Hannover), Even Hovland (Sogndal), Erik Huseklepp (Portsmouth), Tom Høgli (Club Brugge), Ruben Yttergård Jenssen (Tromsø), Jonathan Parr (Crystal Palace), Morten Gamst Pedersen (Blackburn), John Arne Riise (Fulham), Espen Ruud (Odense), Alexander Tettey (Rennes), Kjetil Wæhler (Aalborg).Norge - Kypros spilles på Ullevaal tirsdag 11. oktober.