Aalesund hadde en sjanse og scoret på den, men det var Start-forsvareren Haraldur Gudmundsson som var sist på ballen da hjemmelaget ordnet cupfinalebillett.Avgjørelsen falt 40 minutter ut i første omgang. Etter litt klabb og babb foran mål, der ballen gikk litt fram og tilbake, endte det med et skudd, som Gudmundsson var uheldig å styre i eget mål.- Det er klart det er stort for Aalesund å nå cupfinalen for annen gang på tre år. Det ligger mye god økonomi i å klare det, og det igjen kan føre til forsterkninger neste år, sa Aalesund-trener Kjetil Rekdal etter kampen.Flere scoringer enn selvmålet ble det ikke. Så mange flere skikkelige sjanser var det heller ikke i kampen, som gikk i øs pøsende regnvær. Det ble en svak kamp, der Aalesund hadde god kontroll mot et svært svakt Start-lag, som spilte helt uten selvtillit.- Vi slet fotballmessig før pause og fikk ikke i gang det offensive spillet vårt. Det var en dårlig første omgang av oss, og scoringen vi fikk var et rotemål, mente Rekdal.Gjestene hadde forresten to sjanser i kampen. Olav Tuelo Johannesen var gjennom i første omgang uten å lykkes, og kvarteret ut i annenomgangen fikk Ernest Asante sjansen, men skuddet hans gikk rett på keeper.Start spilte sin sjette semifinale og har tapt alle. Aalesund spilte sin tredje, og det er blitt to seirer. Forrige gang, i 2009, ble det også kongepokal etter seieren på straffespark over Molde (©NTB).