Satser på topplassering i Birken

Tidligere topputøver i langrenn, Solveig Pedersen, løper fortere nå enn for 25 år siden.

Joggesko.jpg
Kultur

Som ung konkurrerte hun både i langrenn og løping, men da hun kom med på langrennslandslaget la Solveig Pedersen (tidligere Pettersen red. anm.) løpeskoene på hylla. Nå satser 46-åringen på topplassering i Birkebeinerløpet, skriver Dagens Næringsliv.- Jeg løper like fort som jeg gjorde som 20-åring, forteller Pedersen til avisen. Det resulterte for to år siden i en andreplass i Birken-løpet. I fjor var hun syk og måtte stå over.Pedersen, har full jobb som leder av Kompetansesenteret for idrett i Agder (KIA) og driver eget rådgivningsfirma innen trening ved siden av. Om hun trener jevnt tror hun man kan holde på med løping på høyt nivå til man er 50.- For meg er løping i skogen rekreasjon, og klarer jeg prioritere en til halvannen time gir det meg overskudd. Jeg har stor glede av selve treningen og gleder meg til hver tur. Når man kommer i såpass god form er det bare lystbetont å trene, forteller Pedersen, og påpeker at hun tror det er viktig å trene variert.Selv tar hun et par turer på rulleski hver uke for å skåne bena litt. Antall økter varierer mellom 5-6 og opp mot 9 i uka.Birkebeinerløpet går av stablen lørdag 17. september.Les også: Spis deg i toppform

Nyheter
Kultur