Besteforeldre tilbringer stadig mer tid sammen med barnebarna - også i ferier, viser en undersøkelse gjort av Respons Analyse for DFDS Seaways Norge.Hele én av tre foreldre med barn som bor hjemme svarer at barna skal tilbringe tid sammen med besteforeldrene i høstferien. Én av fem sier at barna tilbringer tiden sammen med sine besteforeldre alene.- Tallene stemmer godt overens med de erfaringene vi har gjort oss de senere årene. Høstferien kommer gjerne litt ubeleilig på foreldrene som prioriterer å bruke ferieukene sine om sommeren og i høytidene, tror adm. direktør i DFDS Seaways, Vivian Sivertsen, i en kommentar.
De som tjener mest-
Blant foreldre i aldergruppen 35-44 år, hvor det er naturlig at mange er småbarnsforeldre, svarer nesten halvparten av de spurte at barna skal være sammen med besteforeldre i høstferien. Én av fire tilbringer tid med besteforeldrene uten at foreldrene er med.Ser man på husstandenes inntekt, er det de som tjener mest som lar barna være helt alene sammen med besteforeldrene.- Høstferien er vel den tiden vi ser flest besteforeldre på tur alene med barnebarn, og trenden er økende, sier Sivertsen. Det handler nok mye om at det i større og større grad er forventet og akseptert av samfunnet at besteforeldre stepper inn som barnevakter, samt at det sikkert også føles betydningsfullt for dem å få alenetid med barnebarna, tror hun.