Torsdag ble Alejandro Blanco presentert som ny sjef for søkerkomiteen.- Problemene vi opplever akkurat nå er de største vi har hatt i Spania på lang, lang tid, men i forbindelse med problemer dukker det alltid opp muligheter også, sier Blanco optimistisk.Madrid søker vertskapet til OL for fjerde gang. Tidligere har byen søkt om å få lekene i 1972, 2012 og 2016. De to siste gangene har nederlagene til London og Rio de Janeiro vært små.Blanco, som er president i det spanske olympiske komiteen, mener et OL-arrangement vil kunne virke positivt inn på den krisen landet gjennomlever, men mange spanjoler, som opplever krisen på kroppen, mener det er ren luksus å søke om et slikt arrangement med de kostnadene det innebærer.Roma, som var OL-vert i 1960, er også på søkerlisten for 2020-OL. Den italienske hovedstaden opplever akkurat de samme problemene som Madrid, for også i Italia er det økonomisk krise. (©NTB)