Obama kaster seg inn i NBA-konflikten

President Barack Obama har kastet seg inn i striden i National Basketball Association (NBA). Han ber nå eierne og spillerne tenke på tilhengerne.

USAs president Barack Obama. Foto: Scanpix
Kultur

NBA har ikke kommet i gang denne sesongen på grunn av en konflikt mellom rike klubbeiere og godt betalte spillere. Nå ber Obama aktørene tenke mer på dem som er glade i sporten, og han advarer også om at konflikter, som den NBA plages av nå, kan ta lang tid å komme over.- Den totale potten i NBA er på ni milliarder dollar (ca. 50 milliarder kroner). Det burde være mulig å fordele disse pengene mellom aktørene på en slik måte at de som er glade i sporten, og som er med på å skape disse inntektene, for en god sesong, mener den amerikanske presidenten.Han var gjest i «Tonight Show with Jay Leno», og det var der han kom med dette hjertesukket.- Etter min mening må eierne og spillerne dra og tenke i samme retning.- Jeg er bekymret over det som skjer nå. Derfor appellerer jeg til de som er med i basketballen om å tenke skikkelig gjennom hvorfor de har så stor suksess. Årsaken er alle de menneskene som virkelig elsker basketball. Det må ikke aktørene glemme, sier Barack Obama med ettertrykk. (©NTB)

Nyheter
Kultur