De nye betalingsverstingene

shopping.jpg

Betalingsproblemene øker mest blant kvinner med mer enn en halv million i lønn.

I perioden 2008-2010 har stadig flere kvinner pådratt seg betalingsanmerkninger for uoppgjorte regninger, viser tall som kredittopplysningsselskapet AAA Soliditet har innhentet for Finansavisen. Størst økning finner vi blant kvinner med en ligningsinntekt på over 500.000, hvor antallet betalingssyndere har økt med hele 63,7 prosent på bare tre år.- Det er stadig flere som får betalingsanmerkninger innenfor så godt som alle grupper. Menn med tilsvarende lønninger har også en økning, men for kvinner er den over dobbelt så høy, slår viseadm. direktør Frode Berg i AAA Soliditet fast.Tallene viser også at utviklingen ikke kan bortforklares med ungdommelig sløvsinn:- Når vi går bak tallene, ser vi at utviklingen er tydeligst blant voksne, høytlønte kvinner i alderen 46-55 år. Hele 76,1 prosent flere i denne gruppen pådro seg betalingsanmerkninger, sier Berg, som presiserer at det fremdeles er blant unge og lavtlønte vi finner flest personer (og da aller flest menn) med betalingsanmerkninger, men at økningen altså er soleklart størst blant godt voksne og høyt gasjerte kvinner.Les også: Slik tetter du forbrukslukene