Aalesund granskes etter Piiroja-saken

Norgesmester Aalesund blir den fjerde klubben som må levere informasjon til skattemyndighetene rundt avtaler med estiske spillere, melder NRK.

Henrik Hoff. Foto: Scanpix

Dette bekrefter også klubbdirektør Henrik Hoff i AaFK overfor kanalen. Tirsdag var to revisorer fra Skatt Øst på plass i sunnmørsbyen for å få opplysninger om avtalene med klubbens to estere Enar Jääger og Sander Post.- Vi var forberedt på at dette kunne skje. Skatt Øst har i dag bedt om kopi av kontrakter i overgangssakene, samt styrepapirer og revisorkommentarer, sier Hoff til NRK.Samme agent Dette skjer etter at skattemyndighetene i november åpent for å etterforske flere klubber for skattejuks da saken rundt Raio Piiroja i Fredrikstad ble kjent.Piiroja mistenkes for å ha mottatt skjult lønn fra FFK gjennom et estisk agentselskap. Dette skal angivelig være gjort for å unngå å betale skatt.- Vi ønsker å kontrollere klubbene som har brukt samme agent som Raio Piiroja. Spørsmålet er om det er gjort overføringer til spillere i Norge uten at det er skattet for, sier leder i Skattekrimavdelingen i Skatt Øst, Jan Egil Kristiansen.Mandag avslørte også 1.-divisjonsklubben Bodø/Glimt at de er under etterforskning for sine avtaler med keeper Pavel Londak og forsvarsspilleren Alo Bärengrub. Hønefoss blir gransket for sin avtale med Aleksandr Dmitrijev, som spilte i klubben i årene 2008-2010.- Ingen unormale beløpHenrik Hoff i Aalesund vedgår at klubben brukte Raio Piirojas estiske agent da de hentet Enar Jääger fra Torpedo Moskva i 2007.AaFK-direktøren mener overgangen gikk i henhold til regelboka. Han er ikke bekymret.- Overhodet ikke. Det er fordi vi har rene spillerkontrakter og en ren agentavtale. Da Jääger kom til oss var han en av de best betalte spillerne fra dag én. Det er ikke betalt noen unormale beløp, og vi mener dette er en normal overgangsavtale, sier Hoff til NRK.Han vil ikke kommentere Jäägers lønnsopplysninger og forsikrer at Skatt Øst har fått det de trenger av informasjon.