Accenture-sjefen roser kaffepraten

Nils Øveraas i Accenture mener praten ved kaffemaskinen er uvurderlig.

overaas.jpg

Administrerende direktør i Accenture, Nils Øveraas, mener det å ha et felles verdigrunnlag er helt nødvendig når man arbeider i et globalt konsern der lederne kommer fra flere ulike land. For å oppnå et slikt grunnlag er sosiale relasjoner avgjørende.- Jeg jobber i et globalt team med samfunnsansvar, og de fleste av våre møter foregår ved videokonferanse. Da bruker vi alltid tid på å snakke om hva vi har gjort utenom jobb siden sist, forklarer Øveraas til DN.Øveraas fremhever også praten ved kaffeautomaten, og det å være en inkluderende og lyttende leder, som premisser for godt samarbeid.- Folk kan komme og snakke med meg om små og store ting uten at de trenger en avtale, forklarer han til avisen.Også det å kunne motivere andre, ser Øveraas som en viktig lederegenskap.- i Norge er vi flinke til å la ansatte være medvirkende i prosessen, og det tror jeg er avgjørende for kreativitet og entusiasme, sier han til DN.