Asiatiske kvinner på topp

Rangering viser at asiatiske kvinner er på vei opp i det globale næringslivet.

indra.jpg

I november kåret The Financial Times «Top 50 women in world business 2011». På listen befinner det seg hele 18 kvinner med asiatisk opphav.Dette sier mye om de asiatiske kvinnenes rolle på den globale markedsarenaen, skriver nettsiden Fobes.Rangering til Financial Times viser at den største konsentrasjonen av kvinner i topplederstillinger befinner seg i Nord Amerika. Men kvinner i Kina og India gjør opp tilsammen 20 prosent av listen.Asiatiske land har en lang vei å gå når det gjelder likestilling. Særlig land som Pakistan, Bangladesh og Kambodsja har store utfordringer, men også et stort potensial for kvinner, skriver Forbes. Den høyest plasserte asiatiske kvinnen på listen er Indra Nooyi i Pepsi, som får en tredjeplass.