De beste handelshøyskolene

NHH faller 13 plasser på FTs årlige samlerangering av de 75 beste handelshøyskolene i Europa.

NHH.jpg

Det er en nedgang på 13 plasser. NHH-rektor Jan I. Haaland er ikke overrasket.- Dette var som forventet. I 2010 var NHH med på fire av fem delrangeringer, i år har vi kun vært med på to. Det er hovedårsaken til at vi går nedover på listen. Jo flere av Financial Times' rangeringer vi er med på og jo bedre vi gjør det på hver enkelt, jo høyere opp kommer vi i samlerangeringen, sier Haaland.Trygt på toppenÅrets liste toppes av HEC Paris, med Insead og London Business School på plassene under. De tre har tronet på toppen de siste årene.Beste nordiske skole er Stockholm School of Economics på 19. plass. Copenhagen Business School kommer på 40. plass, som er en nedgang på 17 plasser.Kun to rangeringerEuropean Business Schools oppsummerer fem delrangeringer Financial Times gjennomfører hvert år. I 2011 har NHH vært med på rangeringen av de beste siviløkonomutdanningene (Masters in Management) og åpne, ikke gradsgivende programmer (Executive Education Open Programmes).På siviløkonomutdanningen kom NHH på 43. plass i verden, mens det ble en 19. plass i Europa for åpne, ikke-gradsgivende program.På grunn av kravene Financial Times stiller med hensyn til antall respondenter i spørreundersøkelsene, ble NHH kun kvalifisert til å delta i to rangeringer i år.NHH har imidlertid klatret jevnt og trutt på samlerangeringen European Business Schools de siste årene, fra 57. plass i 2007 til 31. plass i 2010.Sist NHH kun var med på to rangeringer kom høyskolen på 47. plass av 65.