De norske skiskytterne slo tilbake

To nordmenn havnet på pallen i ettermiddag.

Tarjei Bø. Foto: Scanpix

Tarjei Bø tok 2.-plassen, mens Emil Hegle Svendsen ble nummer tre under skiskyttersprinten i Östersund fredag. Svenske Carl Johan Bergman vant rennet.Etter onsdagens elendige sesongåpning, ble fredagen en solid opptur sett med norske øyne. Tre nordmenn plasserte seg blant de 10 beste på 10 kilometer sprint.Emil Hegle Svendsen satte standarden i sporet og ledet etter en feilfri første skyting. På annen skyting måtte han tåle én bom, men tiden i mål var likevel god.Tarjei Bø skjøt feilfritt og ledet da han gikk i mål på tiden 24.30,1, men hjemmehåpet Carl Johan Bergman hadde krefter på lager. Han prikket ned samtlige ti blinker og gikk i mål 7,6 sekunder foran Bø. Svendsen endte 13 sekunder bak svensken, som tok sin andre verdenscupseier i karrieren.- Jeg hadde veldig lyst til å vinne, men jeg er fornøyd. Jeg unner ham (Bergman) litt suksess selv om han er svensk. Jeg var skikkelig skuffet etter det første løpet, men dette viste at det vi har gjort i sommer har vært bra, sa Bø til NRK like etter løpet.Ole Einar Bjørndalen ble nummer ni på fredagens sprint, mens Lars Berger endte på 11.-plass. (©NTB)