Derfor holder Norges Bank igjen

Katrine Boye peker på årsaken til at Norges Bank holder igjen på renteoppgang.

boye.jpg

Senioranalytiker i Nordea Markets, Katrine Boye, mener det mest interessante i Norges Banks forventningsundersøkelse for 4. kvartal er at partene i arbeidslivet har justert ned forventningene til lønnsveksten.Les også: Færre forventer økt rente- De har justert ned forventningene fra fire prosent til 3,7 prosent neste år. Da blir det også vanskeligere for næringslivsledere å sette opp prisene. Flere tror prisene vil øke mindre nå eller holde seg uendret enn tilfellet var i forrige kvartal, sier Katrine Boye til DN.Mer pessimismeMandag la Norges Bank frem forventningsundersøkelsen for 4. kvartal. Næringslivsledere justerer ned forventningene til lønnsveksten for 2012 fra 3,4 prosent til 3,2 prosent. Økonomene justerer ned forventningene til lønnsveksten neste år fra 3,8 til 3,5 prosent.- Undersøkelsen kan være en av flere faktorer som bidrar til at Norges Bank holder igjen på renteoppgang. Men uansett er det hva som skjer med eurokrisen som er viktigst for Norges Bank, sier Boye til avisen.