Herjet og scoret - fikk stående applaus

En meget profilert og målfarlig herre sørget nesten egenhendig for at Chelsea tok seg videre til åttedelsfinalen i mesterligaen med 3-0 over Valencia tirsdag kveld.

Fotballspiller Didier Drogba - Foto: AP

Blåtrøyene lå tynt an og måtte for all del unngå tap eller 0-0 mot de spanske gjestene i den sjette og siste gruppespillrunden.Et målløst oppgjør kom heller aldri på tale. Didier Drogba, som har slitt mer enn vanlig på spissplass denne sesongen, viste sitt gamle jeg allerede fra start. Etter bare tre minutter hadde ivorianeren sørget for å ekspedere den første ballen i mål bak Valencia-målvakt Diego Alves.Drogba scoret også Chelseas tredje mål, og slo pasningen fram til 2-0. Etter kampen vanket det skryt fra lagkaptein John Terry.- Vi kom seint i gang i dette gruppespillet. Men «The Big Man» var fantastisk i dag, sa Terry, med henvisning til Drogba i intervjuet som ble vist på Viasat.Juan Manuel Mata, kantspilleren som ankom Stamford Bridge fra nettopp Valencia i sommer, hadde også en god kveld på jobb for Chelsea. Spanjolen fant Drogba med en målgivende pasninger både før det første og tredje målet.Da Ramires doblet ledelsen i det 21. spilleminuttet var det derimot Drogba som vant ballen for hjemmelaget. 33-åringen har vel aldri vært kjent som noen stor servitør på fotballbanen, men pasningen han slo var akkurat nok til å lure en noe klønete Victor Ruiz. Ramires fikk med seg ballen og gjorde ingen feil med avslutningen.Chelsea gikk helt fortjent til pause med tomålsledelse og også etter sidebyttet viste laget til André Villas-Boas seg som det sterkeste mannskapet. Den portugisiske manageren fikk full klaff med taktikken i dette oppgjøret.En mann som Frank Lampard ble plassert på innbytterbenken fra start og ble sittende der resten av kampen. Unge Oriol Romeu og Villas-Boas' landsmann Raúl Meireles fikk tillit i Chelseas midtbanetreer og gjorde sakene sine utmerket.