Hva er egentlig en god julebonus?

Mange arbeidstagere lurer på om de får besøk av julenissen. Spareøkonom forteller hva som er en gjennomsnittlig julebonus.

Vammervold_Sissel_Olsvik.jpg

Julen nærmer seg, og for enkelte betyr den mulighet til en bonus. Sissel Olsvik Vammervold, spareøkonom i Nordnet, sier til HegnarOnline at en gjennomsnittlig bonus kan være opp til en månedslønn. Videre understreker hun at det er avhengig av jobb og bransje.- Bonus er hovedsakelig mest utbredt i bank- og finansbransjen, og enkelte salgsstillinger. Jeg tror at det i de fleste tilfeller er snakk om bonus tilsvarende opp til en månedslønn, sier Sissel Olsvik Vammervold til HegnarOnline- Jeg tror ikke at den gjennomsnittlige nordmann får bonus. Det er rundt 800.000 som jobber i stat og kommune, om lag en tredjedel av arbeidsstyrken, og de mottar så vidt jeg vet ikke bonus. De aller fleste som jobber i butikker som matbutikker og klesbutikker mottar heller ikke bonus, og de er det mange av, avslutter Olsvik Vammervold.Har du innspill til hva som er vanlige bonusordninger i ulike yrker/bransjer? Send gjerne en mail til redaksjonen