Ingen barnebokpris til Nesbø

Mari Moen Holsve, Arne Svingen, Ingelin Røssland og Jo Nesbø kjempet om årets barnebokpris.

nesbo.jpg

Det var Mari Moen Holsve som til slutt stakk av med Arks barnebokpris for 2011.Holsve får prisen for «Halvgudene», den første boken i en fantasytrilogi om trillingene Balder, Thea og Dina. Vinneren er stemt fram av 10.000 barn fra de øverste trinnene i barneskolen.- Dette er utrolig stort! At det er barna selv som har stemt fram boken min, gjør meg ekstra stolt. Det er en ære å i det hele tatt bli nominert. Jeg har nesten ikke våget å tro at jeg skulle vinne, sier Moen Holsve.Hun sier det er «utrolig inspirerende» at hennes bøker blir lest med like stor iver som da hun selv slukte bøker i oppveksten.Det er tiende gang barnebokprisen deles ut. Også den første vinneren, Ruben Eliassens «Phenomena» fra 2002, var en fantasybok for barn og ungdom.De øvrige nominerte i år var Ingelin Røssland for «Minus meg», debutant Jan Tore Noreng for «Dødens skole», Arne Svingen for «Litt av en plan» og Jo Nesbøs «Doktor Proktor og verdens undergang, kanskje».Prisen består av 25.000 kroner og et litografi. (©NTB).