Med Norgesrekord i senterdrift

Ingunn B. Hansen var nær ved å bli Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Bergen, men takket nei.

ingunn_hansen.jpg

- Vi har et godt arbeidsmiljø og trives veldig godt sammen, sier Ingunn B. Hansen som har blitt en markant skikkelse i Bergens næringsliv.63-åringen har vært senterleder i 23 år, noe som trolig er Norges-rekord i kjøpesenterdrift.Siden Bergen Storsenter åpnet i 1988, har Hansen sittet ved roret. Teamet som ble til den gang er det samme.Mange jern i ildenI tillegg til å være senterleder har Hansen en rekke styreverv innen foreninger og næringsliv - herunder Fløibanen, Haukelands venner, Medisinsk Høyteknologisk Forskningsfond og Grønneviken. Hun er også styreleder i Bergen Sentrum AS - hvor det jobbes hardt for at alle på Vestlandet skal få en enda mer attraktiv og levende by med et mangfoldig tilbud. Barna følger etterFamilie er viktig for Hansen, også i jobbsammenheng.- Fra dag en valgte jeg å inkludere familien. Alle ektefellene i teamet er med på alle samlinger, forteller hun.- I tillegg til å være familiemedlemmer, er de også kunder og kan dermed bidra med det perspektivet.Gjennom sitt engasjement i både politikk og næringsliv har Hansen vært til inspirasjon for flere. Kanskje spesielt for hennes to barn Janicke og Ronny - som begge har valgt å følge i mors fotspor med karrierer innenfor handel og senterledelse.- Det er klart at det er morsomt og spesielt at begge mine barn har valgt samme karrierevei, sier hun. - Fingrene av fatet På et punkt var Hansen nær ved å bli Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Bergen, men gode kolleger stoppet henne.- Da jeg delte nyheten med kollegene mine på senteret ble den ikke så godt mottatt.Kollegaene stilte opp med store plakater med beskjeden: "Hold fingrene av fatet - hun er vår". Med slike kollegaer hadde hun ikke noe annet valg enn å takke nei til tilbudet.- Det var veldig smigrende, men jeg er glad for at jeg valgte å bli, avslutter Hansen.