Nå skal skattesaken granskes

Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidts skattesak skal granskes av komité

Helle Thorning-Schmidt.jpg

Helle Thorning-Schmidt mener det danske demokratiet er tjent med at en granskningskomité skal undersøke omstendighetene rundt hennes skattesak.- Jeg tror det er i alles interesse at denne saken blir undersøkt til bunns én gang for alle, sa Thorning-Schmidt på en pressekonferanse tirsdag.- Det er i borgernes interesse, i demokratiets interesse, og det er avgjørende for tilliten til vårt folkestyre, at hvis det har vært snakk om maktmisbruk, så vil det bli avdekket, sier hun.Hun gleder seg også over at det er bred støtte i Folketinget til komiteen.Men hun vil ikke kommentere selve saken, ettersom den dreier seg om hennes private økonomiske forhold. Hun lover imidlertid å stille opp som vitne hvis hun blir innkalt.Det er fortsatt flere uavklarte spørsmål i saken, som handler om at Thorning-Schmidt skal ha brukt smutthull i skatteloven for at hun og ektemannen skulle komme best mulig ut.I etterkant har tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (Venstre) blitt beskyldt for å ha angrepet skattemyndighetenes avgjørelse da de konkluderte med at Thorning-Schmidt ikke hadde gjort noe ulovlig.Søndag ble det også kjent at en av hans presserådgivere, Peter Arnfeldt, angivelig ville lekke opplysninger om saken til EkstraBladet.Senere ble avgjørelsen lekket til B.T. midt under valgkampen. Arnfeldt ble tirsdag anmeldt til politiet av skattedepartementet. (©NTB)