- Skaff deg frynsegoder

Advokat Kari Gimmingsrud mener frynsegoder bør inn i arbeidskontrakten.

jobb.jpg

Ny statistikk viser at bruken av frynsegoder på arbeidsplassen vokser i omfang, skriver Finansavisen. Dette gjelder for ansatte både i privat og offentlig sektor.- Frynsegoder er alt fra full lønn i permisjon, til gratis avis og trening i arbeidstiden, forklarer arbeidsrettsadvokat Kari Gimmingsrud i Haavind til avisen.Noen frynsegoder er felt ned i arbeidskontrakten, mens andre står beskrevet i personalhåndbøker og liknende. Ifølge Gimmingsrud blir sistnevnte oftest foretrukket av arbeidsgiver.- Men med en gang det er snakk om et bytteforhold - goder som erstatning for ren lønn - bør det inn i kontrakten, påpeker hun.Gimmingsrud anbefaler ansatte å legge størst vekt på de «myke godene», som sykdoms- og permisjonsordninger og forsikring, skriver Finansavisen. Dette er ordninger som gir den enkelte trygghet.- Helse- og behandlingsforsikringer er blitt mer attraktivt. Dette er goder som koster ganske mye, men som også gjør at ansatte holder seg friskere og kommer raskere tilbake på jobb, sier hun.