Slik nettverker du i julen

Høytiden byr på flere anledninger for å skaffe nye kontakter.

alkohol_skal.jpg

Enten du skal på julebord med jobben, arrangementer med kunder eller i selskap på privaten, byr julesesongen gjerne på flere muligheter for å utvide nettverket. Men i høytiden gjelder det å gå frem på riktig vis.- Julen er ikke tiden for kalkulert nettverking. Det viktigste med arrangementene er å opprettholde nettverk fremfor å bygge nytt, sier Even Bolstad, daglig leder i HR Norge, til Hegnar Kvinner.- Fordi invitasjonene gjerne kommer fra noen man har en relasjon til, bør man først og fremst se julebord og juleselskap som en frikopling fra hverdagen der man kan nyte tilstedeværelsen, forklarer Bolstad.Men ikke alle treff er like hellige.- Dersom du er på et kundearrangement eller et nettverksmøte er det akseptabelt å tenke noe mer på kontaktbygging. Det hele kommer an på konteksten.Og om man skulle treffe på en nyttig kontakt?- Spør om det er ok at du kontakter personen etter jul, sier Bolstad. - Ikke prøv å selge deg selv over middagsbordet.